Friday, 9 December 2016

JADUAL PERLAWANAN EPL 10 DISEMBER 2016 !

JADUAL PERLAWANAN EPL 10 DISEMBER 2016 ! || Memasuki perlawanan yang ke 15 untuk liga perdana Inggeris 2016 . Kesemua pasukan kelihatan mencari mata penuh dalam setiap perlawanan yang berbaki ini . ketika tumpuan terarah kepada Leicester city yang bergelut untuk melepaskan diri mereka dari zon penyingkiran, Chelsea muncul pasukan yang sedang mendahului saingan liga musim ini.

Di lihat juga saingan masih terbuka di antara beberapa pasukan 4 teratas untuk menjuarai liga perdana Inggeris musim ini. Arsenal dan manchester city masing-masing mempunyai kekuatan untuk memburu kejuaran pada kali ini. berikut merupakan JADUAL PERLAWANAN EPL 10 DISEMBER 2016 !

JADUAL PERLAWANAN EPL 10 DISEMBER 2016 !


team korang menjadi lawan siapa dalam JADUAL PERLAWANAN EPL 10 DISEMBER 2016 ? ce kongsikan. Manchester united di lihat bakal melalui episod sukar pada minggu ini apabila bertemu dengan tottenham. adakah penyokong MU akan masuk gua pada minggu ini. satu ja admin nak puji MU, game play mereka makin berubah dan makin mantap. mungkin bukan season ini mereka menjuarai liga,season depan kita tak tau kan.

Sekian.

Tuesday, 6 December 2016

HADIAH TMJ KEPADA FAIZ SUBRI !

HADIAH TMJ KEPADA FAIZ SUBRI ! | Setelah mencipta nama apabila jaringnya layak di calonkan untuk anugerah tahunan FIFA iaitu Anugerah Puskas yang akan di umumkan pada 9 januari nanti . Kini Nama Faiz Subri menjadi sebutan peminat dunia apabila mereka sekali lagi akan mengundi faiz supaya di nobatkan sebagai Pemenang untuk anugerah Puskas tersebut . Terkini TMJ sebagai penaung PFAM memberi ganjaran kepada faiz subri atas kejayaan beliau HADIAH TMJ KEPADA FAIZ SUBRI !.

TMJ menghadiahkan RM15 ribu kepada Faiz susulan kejayaan Faiz membanggakan negara dengan gol cantik beliau.


HADIAH TMJ KEPADA FAIZ SUBRI !


Sudah pasti di harap selepas ini ramai lagi pemain-pemain negara mampu untuk mempunyai skill individu tersendiri ketika menjaringkan gol . Tahniah faiz subri setelah mendapat anugerah ini .anda sememangnya layak ! Tahniah juga sebab menerima HADIAH TMJ KEPADA FAIZ SUBRI !

Sekian .

Wednesday, 30 November 2016

GARETH SOUTHGATE JURULATIH ENGLAND TERKINI !

GARETH SOUTHGATE JURULATIH ENGLAND TERKINI !

GARETH SOUTHGATE JURULATIH ENGLAND TERKINI ! ||  Sejak beberapa bulan yang lalu, Skuad England di landa pelbagai kotroversi sama ada dari pemain atau pun jurulatih. Bermula dengan  jurulatih sam allardyce yang didapati bersalah dalam mengatur perlawanan dan beberapa skandal lain dan terbaru wayne rooney yang di ambil gambarnya dalam keadaan mabuk dan menjadi buah mulut rakyat england. Namun begitu, ia tidak mengganggu pasukan England dalam melakukan persediaan ke Piala dunia 2018.


GARETH SOUTHGATE JURULATIH ENGLAND TERKINI !


Terbaru, FA England telah mengumumkan bahawa gareth southgate telah di umumkan sebagai jurulatih baru bagi menggantikan Sam. Kontrak nya selama 4 tahun. Jadi bermulalah episod baru bagi bola sepak england . adakah southgate mampu mengemudi pasukan england untuk menjulang trofi sulung selepas begitu lama menanti ?

Sama-sama kita nantikan. apa pendapat korang apabila baca berita mengenai GARETH SOUTHGATE JURULATIH ENGLAND TERKINI ? dia ini merupakan jurulatih pasukan U21 dulu sebelum dibawa masuk ke pasukan senior. aku rasa kita bagi masa dekat dia dahulu dan tengok lah apa yang akan jadi kan.

Sekian.

Tuesday, 29 November 2016

KELAB LIGA BRAZIL TAWAR PEMAIN MEREKA KEPADA CHAPECOENSE !

KELAB LIGA BRAZIL TAWAR PEMAIN MEREKA KEPADA CHAPECOENSE !

KELAB LIGA BRAZIL TAWAR PEMAIN MEREKA KEPADA CHAPECOENSE ! || Semalam berlakunya tragedi yang tidak di ingin yang melibatkan pasukan Chapecoense yang mana  pesawat mereka telah terhempas dan kesemua pemain dan jurulatih pasukan tersebut maut dalam nahas terbabit . Susulan daripada kejadian tersebut. Beberapa kelab dunia menawarkan bantuan sama ada dari segi kewangan untuk pasukan terbabit . menurut laporan beberapa kelab utama liga brazil bersedia untuk meminjamkan pemain-pemain mereka kepada Chapecoense dalam tempoh 3 tahun.


KELAB LIGA BRAZIL TAWAR PEMAIN MEREKA KEPADA CHAPECOENSE !


Antara kelab yang menyuarakan untuk meminjamkan pemain mereka adalah Santos ,Palmeiras Corinthians dan lain-lain. Ini membuktikan bahawa sukan bola sepak adalah sukan perpaduan yang menjadi tunjang dalam masyarakat dunia. Wakil negara kita iaitu JDT telah mengeluarkan kenyataan akan membantu Chapecoense dari sudut kewangan kepada pasukan tersebut. satu tindakan yang bijak buat TMJ dan JDT .

Sukan bola sepak bukan semata-mata permainan sahaja, tetapi ia juga melibatkan perasaan dan semangat. Semoga bantuan yang di hulurkan dapat meringkan pasukan yang cukup berpotensi dalam liga Brazil yang dilanda malapetaka tersebut.

Sekian.

PASUKAN BOLA SEPAK MAUT DALAM NAHAS KAPAL TERBANG !

PASUKAN BOLA SEPAK MAUT DALAM NAHAS KAPAL TERBANG !

PASUKAN BOLA SEPAK MAUT DALAM NAHAS KAPAL TERBANG ! ||  Hari ini kita dikejutkan dengan berita nahas kapal terbang yang membawa satu pasukan dari Brazil . Pasukan tersebut adalah Chapecoense. Pasukan berkenaan dalam perjalanan ke Colombia bagi perlawanan akhir sebuah kejohanan. akan tetapi ajal lebih pantas menemui mereka.PASUKAN BOLA SEPAK MAUT DALAM NAHAS KAPAL TERBANG !


PASUKAN BOLA SEPAK MAUT DALAM NAHAS KAPAL TERBANG !


Pasukan Chapesoense ini dikatakan seperti pasukan leicester city yang mana pasukan mereka meningkat naik dalam masa yang singkat. dan mereka melalui proses naik liga dari liga Division 4 sehingga liga div 1 dalam masa 4 tahun sahaja. setiap musim naik liga. hebat pasukan ini.

setakat ini dikatakan ada 2 pemain yang terselamat. dan kita masih menantikan keputusan dan berita rasmi dari brazil.PASUKAN BOLA SEPAK MAUT DALAM NAHAS KAPAL TERBANG !

Sekian.

Wednesday, 23 November 2016

 LIVE STREAMING AFF SUZUKI 2016 MALAYSIA VS VIETNAM !

LIVE STREAMING AFF SUZUKI 2016 MALAYSIA VS VIETNAM !

LIVE STREAMING AFF SUZUKI 2016 MALAYSIA VS VIETNAM ! ||| Memasuki perlawanan kedua peringkat kumpulan AFF SUZUKI 2016 , Malaysia yang berjaya menewaskan Cambodia pada perlawanan pertama sudah pasti mencari peluang untuk membelasah vietnam hari ini . pasti sokongan rakyat malaysia bersama dengan skuad kebangsaan di  AFF SUZUKI 2016 . Berikut merupakan  LIVE STREAMING AFF SUZUKI 2016 MALAYSIA VS VIETNAM !

 LIVE STREAMING AFF SUZUKI 2016 MALAYSIA VS VIETNAM !


 LIVE STREAMING AFF SUZUKI 2016 MALAYSIA VS VIETNAM !

 LIVE STREAMING AFF SUZUKI 2016 MALAYSIA VS VIETNAM !

Link 1 (Facebook) |  Link 2 ( Facebook) | Link 3

Diharap kesilapan di bahagian pertahanan pada perlawanan pertama tempoh hari dapat di perbaiki dan mengelakkan kesilapan-kesilapan lain pada perlawanan kali ini good luck dan selamat berjaya untuk pasukan Malaysia !Jom share LIVE STREAMING AFF SUZUKI 2016 MALAYSIA VS VIETNAM !

Sekian.

Tuesday, 22 November 2016

CARA UNDI FAIZ SUBRI UNTUK PUSKAS AWARD !

CARA UNDI FAIZ SUBRI UNTUK PUSKAS AWARD !

CARA UNDI FAIZ SUBRI UNTUK PUSKAS AWARD ! | Alhamdulillah, semalam kita semua dapat perkhabaran yang mana sepakan lencong faiz subri layak dan di calonkan untuk top 10 Anugerah Puskas 2016. Satu kebanggaan buat negara apabila gol yang di jaringkan oleh faiz subri berjaya memasuki Anugerah Puskas. cumanya sekarang ini , kita kena undi faiz supaya di nobatkan untuk menerima anugerah Puskas tersebut. Berikut merupakan CARA UNDI FAIZ SUBRI UNTUK PUSKAS AWARD !


CARA UNDI FAIZ SUBRI UNTUK PUSKAS AWARD !


CARA UNDI FAIZ SUBRI UNTUK PUSKAS AWARD !

1. Masuk ke Pautan ini - Link
2. Scroll sampai jumpa faiz subri
3. Klik vote .

kemudian tekan ctrl shift n , buat benda yang sama. undi sebanyak mungkin. ambil handphone laptop adik beradik untuk undi faiz subri. Jangan lupa share CARA UNDI FAIZ SUBRI UNTUK PUSKAS AWARD ! . ini lah kebanggaan rakyat Malaysia untuk tahun 2016 .

Sekian .